ULTIMELE EVENIMENTE

 • Inaugurarea traseelor de drumeție din jurul Rășinariului marcate în 2017

  Duminică, 26.11.2017, Asociaţia Tură în Natură Sibiu alături de Asociația Pensiunilor Agroturistice din Rășinari au inaugurat traseele de drumeție marcate în acest an în zona localității Rășinari. Cei aproximativ 60 de participanți, de toate vârstele, au pornit în drumeție din fața Primăriei Rășinari pe traseul ce traversează culmea Fraga și se întoarce în Rășinari pe Valea Caselor. Pe traseu am avut o oprire la coliba de munte a unui localnic unde turiștii au servit un picnic cu produse locale, foarte apreciată fiind brânza de oaie proaspătă.

  citeşte mai mult »

 • Rezultatele concursului Sibiu Gușterița MTB 2017

  Aici puteti vizualiza rezultatele concursului de MTB din data de 22.10.2017 din Gusterita.

  Multumim tuturor participantilor, sponsorilor, partenerilor si voluntarilor pentru inca o editie reusita alaturi de Tura in Natura. 

   


   

  citeşte mai mult »

 • INSCRIERE SIBIU GUŞTERIŢA MTB

  Prin concursul Sibiu Guşteriţa MTB ediţia a II-a ne propunem să promovăm ciclismul în general şi în special a disciplinei de mountainbike pe un traseu de offroad de 20 km într-o zonă deosebită din nordul Municipiului Sibiu.

  La fel ca în 2016 evenimentul va avea loc la sfârşitul lunii octombrie cu scopul de a prelungii sezonul competiţional care la noi în ţară e foarte scurt. Un detaliu important este că şi anul acesta va fi FĂRĂ TAXĂ de înscriere aşa cum este corect faţă de voi.

  În speranţa unei toamne însorite cu timp favorabil vă aşteptăm duminică 22 octombrie la Sibiu pentru a încheia un nou sezon competiţional şi cicloturistic reuşit alături de asociaţia noastră.

  >> Formular de înscriere <<

  citeşte mai mult »

 • Inaugurarea traseelor de bicicletă și drumeție din jurul Rășinariului

  În contextul în care Mărginimea Sibiul are un potențial turistic deosebit, Asociaţia Tură în Natură alături de Asociația Pensiunilor Agroturistice din Rășinari și Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România vă invită la o nouă tură de biciclete pe traseele de bicicletă marcate în acest an în zona localității Rășinari, care va porni sâmbătă 19 noiembrie 2016, începând cu ora 10.00 din fața Stadionului Municipal din Sibiu. Participanții vor urma pista de biciclete spre Rășinari, vor poposi în centrul localității unde vor vizita Muzeul de Etnografie și vor parcurge traseul ”Emil Cioran” ce are ca punct central cătunul Trăinei, un Muzeul al Satului viu. 

  citeşte mai mult »

ULTIMELE ŞTIRI

 • Retrospectiva activității Tură în Natură pe anul 2017

  Anul 2016 a fost pentru Asociația Tură în Natură Sibiu – ATINS plin de activități, evenimente și proiecte al căror scop principal l-a reprezentat promovarea mersului pe bicicletă.

  citeşte mai mult »

 • Cu bicicleta în jurul Rășinariului

  Sâmbătă 19 noiembrie 2016, începând cu ora 10.00, peste 40 de bicicliști s-au lăsat convinși de vremea bună să pornească din fața Stadionului Municipal din Sibiu – Parcul Sub Arini spre Rășinari, în tura de inaugurare a traseelor de bicicletă și drumeție marcate anul acesta de Asociaţia Tură în Natură alături de Asociația Pensiunilor Agroturistice din Rășinari și Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România la poalele Munților Cindrel. 

  citeşte mai mult »

 • Proiectul ”Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!” la final

  Asociaţia Tură în Natură Sibiu a încheiat la finalul lunii aprilie 2016, proiectul „Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!”, finanţat prin Granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Proiectul a fost implementat în perioada 1.05.2014 – 30.04.2016 în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul Rutier, Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu şi Asociaţia Rotary Club Sibiu. Obiectivul principal al proiectului a fost combaterea schimbărilor climatice şi îmbunătăţirea calităţii vieţii în cadrul comunităţii locale sibiene prin promovarea utilizării bicicletei ca mijloc de deplasare alternativ.

  citeşte mai mult »

 • Modele de bună practică norvegiene în promovarea mersului pe bicicletă ca mijloc de luptă împotriva schimbărilor climatice

  În perioada 7 – 13 martie 2016 o echipă formată din reprezentanți ai Asociației Tură în Natură Sibiu, Serviciului Rutier al IPJ Sibiu, Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu și ai Serviciului de Administrare a Domeniului Public și Privat al Primăriei Sibiu se vor deplasa în orașul norvegian Stavanger pentru pentru schimb de experiență cu insituții similare din Norvegia pe tema promovării mersului pe bicicletă ca modalitate de luptă împotriva schimbărilor climatice. Echipa proiectului va avea întâlniri cu reprezentanți ai Primăriei orașului Stavanger, reprezentanți ai Poliției Rutiere din Stavanger, ONG-uri locale și o agenție de turism locală care are tururi de bicicletă în oferta sa turistică.

  citeşte mai mult »