2% pentru ATINS!

Sibiu- UnDa Verde pentru Biciclete!

Campania ”Bicicleta Verde” a avut ecou

Începând din luna noiembrie 2014 Asociația Tură în Natură a inițiat Campania ”Bicicleta Verde” în cadrul proiectului ”Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Scopul acestei campanii este de a mobiliza cât mai mulți actori ai vieții sociale și economice în procesul de transformare a Sibiului într-un oraș „Verde”.

Până în prezent au fost organizate workshop-uri în cadrul a 5 instituții și autorități publice locale (Primăria Sibiu, Consiliul Județean Sibiu, Prefectura Sibiu, Agenția pentru Protecția Mediului Sibiu și IPJ Sibiu) la care au participat 67 de angajați și în 6 firme locale (Continental Automotive Sibiu, Takata Sibiu, Boromir Sibiu, Scandia Food Sibiu, Geiger Sibiu, Visma Sibiu) la care au participat 68 de angajați. În cadrul workshopurilor din cele 6 firme s-au discutat aspecte care să încurajeze angajații să se deplaseze cu bicicleta la serviciu și posibile variante de recompensare din partea firmelor respective pentru angajații care vor veni pe bicicletă la locul de muncă.

Scandia Food a fost una dintre firmele unde am organizat unul dintre workshop-uri, ocazie cu care am discutat cu 15 angajații ai acestei firme despre problemele care îi împiedică să vină cu bicicleta la serviciu. Câteva dintre problemele identificate au fost lipsa unui rastel de biciclete în cadrul firmei, faptul că unii angajați nu știu să meargă pe bicicletă, existența semnului de circulație „Interzis bicicliștilor” pe podul spre Agnita (pod peste care vin majoritatea angajaților spre serviciu), existența câinilor vagabonzi în zona ieșirii din Sibiu spre Agnita, etc.

Au fost făcute și câteva recomandări care să conducă la încurajarea cât mai multor angajați să se deplaseze cu bicicleta la serviciu, printre care montarea unor rasteluri de biciclete în curtea interioară a firmei, organizarea unei ture cu bicicleta cu angajații firmei în colaborare cu asociația Tură în Natură, organizarea de 1 iunie a unui concurs intern cu copiii angajaților în colaborare cu asociația Tură în Natură.

Managementul Scandia Food a răspuns prompt solicitărilor venite din partea angajaților astfel că la jumatatea lunii martie a fost montat în curtea interioară a firmei un rastel pentru 10 biciclete cu posibilitate de suplimentare a numărului de biciclete pe viitor. În plus, în data de 20.06.2015 asociația noastră a fost invitată să participe alături de angajatii Scandia Food Sibiu la o tură cu bicicleta, eveniment din cadrul programului intern dezvoltat special pentru angajati “Scandia Happy Weekends”.

Firma Scandia Food susține prin inițiativele sale mersul pe bicicletă lucru dovedit și de campaniile si evenimentele prin care firma se promovează:

- Organizarea internă a campaniei „Pate Bucegi” prin care s-au oferit angajaților premii constând în biciclete Pegas pentru performanțe la nivel comportamental de ex. pentru „persoana care sare cel mai des în ajutorul colegilor” sau pentru „cea mai creativă persoană”;

- A fost lansată o campanie radio sub sloganul ”Scandia - o viață sănătoasă printr-o alimentație sănătoasă” unde s-au oferit premii care au constat în biciclete;

- O altă campanie organizată de Scandia Food Sibiu a fost cea dedicată departamentului mezeluri în cadrul căreia s-au oferit ca premii 17 biciclete branduite cu însemnele fimei; campania s-a desfășurat sub forma unei tombole organizătă „în magazine partenere din 6 județe.

Finantatori

Parteneri

Proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Continutul acestui website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor website-ului.

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.

Pentru informatii despre Fondul ONG in Romania accesati www.fondong.fdsc.ro.