3,5%

Dragi prieteni,

În fiecare an puteţi decide spre ce activităţi de interes public să fie direcţionată o mică parte din impozitul pe care îl plătiţi la bugetul statului.

25 mai 2021 este termenul până la care persoanele fizice pot depune formularul 230 "Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat" pe veniturile realizate în anul 2020.

Acest lucru nu cere nici un efort financiar din partea dumneavoastră, banii fiind oricum reţinuţi sub formă de impozit, dar puteţi decide ca procent de 3,5% din aceste sume, să intre în bugetul unei anumite organizaţii neguvernamentale, a cărei activitate doriţi să o sprijiniţi.

Noi vă supunem atenţiei Asociaţia Tură în Natură Sibiu, organizaţie care îşi propune să promoveze, să practice şi să susţină oricare formă de mişcare (nemotorizata) în natură prin respectarea principiilor de protecţie a mediului.

Ce facem concret? 
 

Pentru cei interesaţi să sprijine activitatea asociaţiei noastre, am ataşat “Cererea privind destinaţia sumei reprezentând până la 3,5% din impozitul anual datorat”, cunoscută şi sub denumirea de formularul 230, pentru cei ce au realizat venituri în anul 2020.

Sau, mai simplu, accesând acest link https://redirectioneaza.ro/tura-in-natura puteti completa online detaliile personale, cele ale asociatiei fiind deja incluse, urmând doar să tipăriți formularul și să-l depuneți la ANAF sau sa ni-l trimiteți/depuneți la noi, pe adresa Sibiu, bld Corneliu Coposu, nr. 10, bl. 5, ap. 20.

Pentru cei cu venituri din alte surse, se completeaza directionarea celor 3,5 % din impozit prin completarea Declaratiei Unice (Spatiu Privat Virtual).


 
Datele Asociaţiei Tură în Natură Sibiu, pentru completarea rubricii dedicate redirectionarii a 3,5% din impozitul pe venit sunt:
Sediul: Sibiu, bld Corneliu Coposu, nr. 10, bl. 5
Cod unic de inregistrare (CUI): 28243298
IBAN: RO93 BTRL 0330 1205 W282 38XX
Banca Transilvania Sibiu

și trebuie completate în rubrica din imaginea de mai jos:


 

Tot ce trebuie să faceţi este să completaţi formularul în două exemplare şi să le depuneți la organul fiscal de domiciliu până în data de 25 mai 2021. O copie a declaraţiei se păstrează de către contribuabil.

În afara variantei depunerii personale la ANAF mai există următoarele alternative:

-prin Poștă, pe adresa organului fiscal de domiciliu, cu confirmare de primire

-prin Spatiu Privat Virtual, cont deschis pe www.anaf.ro

 -de altă persoană împuternicită pe bază de borderou care ar putea fi și un reprezentant al asociației Tură în Natură

Ne mai puteti ajuta trimiţând colegilor, cunoscuţilor sau oricărei alte persoane informaţii despre posibilitatea direcţionării a 3,5% din impozit către Asociaţia Tură în Natură Sibiu.

Vă mulţumim anticipat.

Cu ajutorul dvs. vom continua să marcăm şi să amenajam trasee de bicicletă în Sibiu, să organizăm concursuri, să continuăm activitățile educative şi să milităm în continuare pentru drepturile bicicliștilor din orașul nostru.