13.10 Lansarea oficială a traseului cicloturistic ”Emil Cioran”

Cu toate că județul Sibiu are un potențial cicloturistic ridicat, în prezent pe teritoriul său există amenajat un singur traseu cicloturistic, între Cisnădie și Vârful Măgura. În orașul Sibiu numărul bicicliștilor este estimat la câteva mii, dintre care doar o mică parte sunt cicliști sportivi cu o bună pregătire fizică și tehnică. În aceste condiții este necesară amenajarea de trasee cicloturistice bine delimitate și marcate pentru a asigura desfășurarea turelor cicliste de agrement în condiții de siguranță.

Pentru punerea în valoare a potențialului cicloturistic cultural al municipiului Sibiu și a zonelor înconjurătoare, Asociația Tură în Natură a marcat traseul cicloturistic ”Emil Cioran”, de nivel scăzut de dificultate dar cu un potențial ridicat din punct de vedere al obiectivelor cultural - turistice care pot fi văzute pe parcursul lui.

Vă invităm sâmbătă, 13 octombrie, începând cu ora 10.00, să vă alăturați cicliștilor care vor porni din fața Stadionului Municipal din parcul Sub Arini în cursa de inaugurare a acestui ușor, dar foarte frumos traseu de bicicletă din împrejurimile Sibiului.

Traseul cicloturistic ”Emil Cioran” oferă bicicliştilor o variantă sigură și plăcută de a ieşi din Sibiu către zonele înconjurătoare, feriţi de circulaţia auto. Traseul pornește din dreptul Stadionului Municipal, străbate Parcul Subarini apoi intră în Pădurea Dumbrava înainte de Grădina Zoologică. După ce parcurge Pădurea Dumbrava, la Schitul Răşinari traseul se bifurcă în două direcţii: una spre Răşinari şi una spre Poplaca. Deviația către Rășinari are ca punct final casa memorială Emil Cioran. Mergând în direcția Poplaca un punct de interes este reprezentat de cătunul Trăinei, un adevărat muzeu al satului in situ.

Pentru marcarea acestui traseu de cicloturism Asociația Tură în Natura a primit o finanțare din partea Consiliului Județean Sibiu, care va completa resursele interne ale asociației dedicate acestui scop. Asociația noastră își propune dezvoltarea în continuare de noi trasee cicloturistice în județul Sibiu pentru care vom căuta noi surse de finanțare.