Traseul nr. 3 Biserica Evang. Guşteriţa – Cătunul Guşteriţa – Adăpostul de Câini – Drumul forestier principal ce străbate Pădurea Guşteriţa – partea sudică a livezilor de deasupra localităţilor Hamba şi Şura Mare – Fosta fermă Guşteriţa – Biserica Evang. G

Traseul numarul 3 începe din dreptul intrării în curtea bisericii Evanghelice Guşteriţa. Direcţia de mers este spre nord, pe strada care o ia la stânga. Urmăm acelaşi itinerar ca cel al Traseului nr. 2, parcurgând cei aproape 500 de metri până la răscrucea de drumuri unde o luăm la dreapta pe drumul ce ne conduce spre ieşirea din oraş. Vom merge circa un kilometru până la o nouă răscruce de drumuri, unde ne despărţim de Traseul nr. 2 ce merge înainte spre fosta Fermă Guşteriţa. Noi vom urma drumul din dreapta ce urcă spre Adăpostul de Câini.

Urcăm până la cătunul Guşteriţa. De aici panta devine un pic mai accentuată. Ieşim într-un drum care duce, în dreapta, către Monument şi Crucea de pe Dealul Guşteriţei - noi urmăm drumul spre stânga în direcţia Adăpostului de Câini. Înainte de Adăpostul de Câini cu aproximativ 100 de metri se face un drum forestier care intră în pădure. Urmăm acest drum până la o intersecţie de drumuri forestiere. Noi o luăm pe cel din dreapta. La scurt timp întâlnim o nouă intersecţie de drumuri forestiere şi îl urmăm din nou pe cel din dreapta. Drumul urcă uşor spre trupul principal de pădure, având în partea stângă un lăstăriş iar în dreapta liziera pădurii. Se urmează acest drum aproximativ 100 de metri după care ieşim în drumul forestier principal care străbate Pădurea de pe Dealul Guşteriţei. Mergem înainte aproximativ 6 kilometri până la un punct unde pare că drumul se închide. De aici o luăm pe drumul din stânga, care coboară prin pădurea de stejari până la o intersecţie mare de drumuri forestiere.

Aici întâlnim marcajul traseului numărul 2 care vine dinspre vale şi merge către livezile de deasupra localităţilor Hamba şi Şura Mare. Intersectăm acest drum forestier şi mergem drept înainte pe drumul forestier care urcă uşor prin pădurea de stejari. Mergem prin pădure având în dreapta noastră livada de meri. După aproximativ un kilometru ieşim din pădure într-o păşune. Înaintăm pe drumul ce merge paralel cu gardul livezii de meri până ce acesta începe să coboare spre fosta Fermă Guşteriţa. După o coborâre accentuată, ajungem la drumul ce duce la fermă,unde intersectăm din nou traseul numărul 2. Lăsăm clădirile fostei ferme în stânga şi o luăm la vale, pe drumul principal. Trecem de intersecţia cu drumul ce merge către Adăpostul de Câini şi ajungem după un kilometru la ultima intersecţie mare de drumuri. De aici o luăm la stânga şi vom ajunge după jumătate de kilometru din nou la punctul de plecare din faţa curţii Bisericii Evanghelice Guşteriţa.

 • Punct de plecare:

 • Punct de sosire:

 • Lungime:

  15 km

 • Timp estimat:

 • Diferenţă de nivel:

 • Altitudini:

 • Grad de dificultate:

  Mediu

 • Sezonalitate:

 • Marcaj: