Traseul nr.1 Biserica Evanghelică Guşteriţa – baza dealului unde este amplasată Crucea de pe Dealul Guşteriţei – Cătun Guşteriţa (drumul spre adăpostul de câini) – Ferma din Guşteriţa – Biserica Evanghelică Guşteriţa

Traseul porneşte din dreptul porţii de intrare în curtea Bisericii Evanghelice Guşteriţa. Din acest punct, ieşim în strada principal şi o luăm la dreapta. Urmăm acest drum, până când întâlnim, după aproximativ 100 metri, o răscruce de drumuri.  În mijlocul ei se află clădirea şcolii. O luăm pe strada din stânga (str. Gorunului) care urcă uşor la început, ulterior panta devenind mai accentuată. După aproape o jumătate de kilometru ajungem din nou la o răscruce de drumuri, acolo unde în faţă apar terenurile agricole ale localnicilor. De la această răscruce o luăm pe drumul de ţară din dreapta care urcă spre câteva grădini. După circa 100 de metri drumul coteşte spre stânga. Trecem prin faţa a două case răzleţe, aşezate pe partea stângă a drumului şi urmăm drumul de ţară în urcare, preţ de încă jumătate de kilometru. În vârful pantei întâlnim două cabane pe partea stângă a drumului. Din acest punct putem admira panorama oraşului. Ne aflăm la baza pantei care urcă spre Crucea şi Monumentul de pe Dealul Guşteriţei. Fiind prea abrubtă pentru a fi urcată pe bicicletă, recomandăm celor care doresc să viziteze aceste obiective, să lase bicicletele la baza dealului şi să urce pe jos (cca. 10 minute). De aici, panorama oraşului este completă.

De la baza pantei o luăm la stânga. Pe partea dreaptă a drumului vedem traseul de motocros iar în faţă, drumul care urcă spre Adăpostul de Câini. Ajungem foarte repede într-o păşune de unde începem coborârea către pâlcul de case din vale, ghidaţi de semnul C marcat cu vopsea roşie pe copaci şi pe stâlpi. Ajungem în drumul care urcă spre Adăpostul de Câini în dreptul celor câteva case ce formează cătunul Guşteriţa. De aici, coborâm pe drumul pietruit. După circa un kilometru intersectăm Traseul nr. 2. Continuăm drumul spre stânga până la intrarea în cartierul Guşteriţa. După aproape 500 de metri ajungem la o răscruce mare de drumuri unde o luăm pe strada din stânga, urmând ca după alţi 500 de metri să ajungem în punctul de plecare din faţa Bisericii Evanghelice Guşteriţa.

 • Punct de plecare:

 • Punct de sosire:

 • Lungime:

  4 km

 • Timp estimat:

 • Diferenţă de nivel:

 • Altitudini:

 • Grad de dificultate:

  Mediu

 • Sezonalitate:

 • Marcaj: