Concurs Mini XC Subarini

Asociația Tură în Natură a organizat sâmbătă, 8 iunie, în Parcul Sub Arini, competiţia de Mountain Bike “MINI XC MTB Challenge”. Acţiunea sportivă s-a desfăşurat în cadrul evenimentului Sibiu Challenge Day, un proiect al Asociaţiei Clubul Sportiv PUMA Sibiu care urmăreşte dezvoltarea unei atitudini pro-sport la nivelul comunităţii sibiene.

Concursul Mini XC MTB Challenge s-a desfăşurat pe raza Parcului Sub Arini şi a avut per ansamblu un caracter de dificultate uşoară, luând în calcul diferenţele de nivel pe care le-a parcurs. A avut însă şi elemente care au necesitat un minim de abilităţi tehnice, cu un uşor grad de dificultate: urcări şi coborâri repetate, traversarea unor zone înguste, parcurgerea unor poteci printre copaci, traversarea unor obstacole naturale, etc.

Traseul stabilit pentru acest concurs a pornit din Parcul Sub Arini – zona statuii Mihai Eminescu şi a parcurs un traseu de aproximativ 4,5 km, în amontele Pârâului Trinkbach până în Valea Aurie, în dreptul străzii Ludoş şi înapoi, urmând în aval poteca de pe malul aceluiaş pârâu.
Concursul s-a bucurat de o participare destul de numeroasă din partea cicliştilor sibieni de toate vârstele. Participanţii au fost împărţiţi în mai multe categorii care au plecat în concurs în manşe diferite. O bucurie deosebită ne-a prilejuit-o participarea destul de mare la proba dedicată categoriei de vârstă sub 14 ani, unde s-a dat o bătălie destul de strănsă pentru primele locuri. La această categorie cei mai mici participanţi au avut numai 10 ani, dar au reuşit sub supravegherea unor adulţi să termine cu bine cursa.

Nici cei de la categoria 14 -18 ani nu s-au lasat mai prejos. Aici vorbim de biciclişti cu mai multă experienţă şi o forţă fizică mai mare.
Pentru categoria peste 19 ani acest concurs a fost o bună ocazie pentru sportivi să-şi testeze abilităţile pentru participarea la concursuri de o mai mare anvergură. 

Câşigătorii au primit premii oferite de firmele Explorer, Velocity şi Marquardt. La final s-a organizat şi o tombolă prin care au mai fost premiaţi şi alţi participanţi la concursul  Mini XC MTB Challenge.
Mulţumim tuturor participanţilor la concursul Mini XC MTB Challenge şi sperăm ca anul viitor să ne revedem în număr cât mai mare la următoare ediţie a acestui concurs.
 
Restul pozelor se pot vedea aici.