Sibiu Guşteriţa MTB, o nouă provocare la sfârşitul sezonului competiţional

Scopul principal al Asociaţiei Tură în Natură din Sibiu a fost încă de acum 6 ani de la înfiinţare acela de a pune în valoare potenţialul cicloturistic din zona Sibiului, prin organizarea de ture de bicicletă și prin marcarea de trasee cicloturistice. Anul acesta ne-am gândit să punem în valoare o parte din traseul cicloturistic Mocănița – Valea Hârtibaciului pe care l-am marcat în anul 2014 în partea nordică şi deluroasă a Sibiului. Astfel, în singura dată rămasă liberă a calendarului competiţional, 23.10.2016, într-o zi de toamnă minunată, am organizat concursul de biciclete SIBIU GUŞTERIŢA MTB, al cărui traseu a urmat în cea mai mare parte drumurile forestiere ale pădurii de pe Dealul Gușterița.

Traseul a avut de toate: o primă urcare grea de 2,5 km, unde au fost desemnați cea mai bună căţărătoare și cel mai bun căţărător, drumuri forestiere, poteci, drumuri înierbate, două coborâri mai tehnice. Startul şi sosirea au fost organizate în zona Bisericii Evanghelice din cartierul Guşteriţa, o locație culturală și istorică a Sibiului ce merită redescoperită.

La startul primei ediţii a concursului a venit un număr impresionant de participanţi, aproximativ 200 de bicicliști din toată țara (Brașov, Cluj, București și bineînteles Sibiu), de toate vârstele, începând cu cei mici de la categoria Family până la veterani. La categoria feminin am considerat oportun să dăm startul separat, pentru ca fetele să aibă mai mult spaţiu şi să le dea un ”avans” băieților.

Deși conceptul competiţie noastre a fost denumit MTB şi nu Bike Race, câştigători fiind astfel toţi participanții, trebuie să amintim totuşi pe cei care au reuşit să urce pe podium.

Categoria Family Fete

1 Prade Franke

2 Catana Sophia

3 Motocescu Daria

Categoria Family Băieți

1 Hozat Dorian

2 Veștemean David

3 Bărbătei Alexandru

Categoria Feminin Open

Balteş Cora
Deac Alexandra
Dumitra Daliana

Categoria juniori 14 – 19 ani 

1 Pescaru Mario   
2 Pescaru Patrik   
3 Macrea Alex 

Categoria seniori 20 – 29 ani

1 Mărăşescu Adrian
2 Nemeş Cristian
3 Rădoiu Alexandru

Categoria seniori 30 – 39 ani

1 Mareş Alexandru
2 Cociuba Marius
3 Adam Andrei

Categoria veterani peste 40 ani

1 Veştemean Romulus
2 Saroşi Francisc
3 Pescaru Marius

Sperăm ca la anul competiţia să atragă mai mulţi participanţi la nivel naţional şi astfel concurenţa să fie una mai mare.

Mulțumim sponsorilor și partenerilor noștri, care au crezut în noi încă de la prima ediție și ne-au sprijinit în organizarea evenimentului fără să fim nevoiți să percepem taxă de participare concurenților:

- Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Sibiu

- Magazinul Explorer Sibiu

- SC Downhill and More SRL (distribuitorul bicicletelor Bulls)

- Pinion Sports (atelier de reparat biciclete din Sibiu)

- Bartor MT (atelier de reparat biciclete din Cisnădie)

- Aria Sport

- Visma

- SC Amylon SA (producatorul produselor Feleacul și Boromir)

- Librăria Erasmus

- Sorel Sibiu

- Federația Română de Ciclism

- Sibiu 100%

- ciclism.ro

- Free Ride (revista on-line de biciclete)