Concursul de orientare turistică ”Comorile Pădurii Dumbrava”

Te-ai gândit vreodată că Pădurea Dumbrava are comori pe care nu le-ai descoperit încă?

Asociația Tură în Natură Sibiu, alături de partenerii săi Asociația Salvatorilor Montani, Asociația Pedale, Fundația Comunitară Sibiu și Clubul Montan Amicii Munților organizeaza sâmbătă, 21 septembrie 2013, cu pornire din campingul din spatele Hotelului Hilton, un concurs de orientare turistică inedit.

Cui ne adresăm?

Tuturor celor care doresc sa iasă la o “plimbare” cu bicicleta, in alergare sau la o drumetie cu pruncii prin pădurile din jurul Sibiului și au la dispozitie o zi pe un sfârșit de săptămână tomnatec. Pentru a satisface spiritul competițional al multora dintre noi totul se va desfășura contra cronometru. Deci va fi o competiție!

Cum se va desfășura?

Cei interesați se pot înscrie pe site sau la fața locului înainte de start.

Participanții vor alege să meargă pe bicicletă (MTB), să alerge sau să împărtășască copiilor din tainele orientării într-o drumeție/alergare. Evenimentul va avea astfel 4 categorii:

-      ”Family” - Aceasta probă se adresează unei echipe formată din 1 maxim 2 părinți cu 1 sau mai mulți copii.

-      Orientare Începător (individual) - Această probă se adresează celor care NU au mai participat la un astfel de eveniment sau celor care au puțină experiență în domeniul orientării turistice și doresc să mai exerseze.

-      Orientare Avansat (individual) - Această probă este destinată celor pentru care orientarea turistică nu mai are taine și/sau timpul/competiția contează.

-      MTB-O (individual) – Aceasta probă se adresează iubitorilor de MTB atât avansați cât și începători sau doritori să încerce.

Startul va începe la o ora stabilită ulterior de organizatori, care se va afișa pe site, și se va pleca în grupe de câte o echipă Family, un concurent Orientare Începători, un concurent Orientare Avansați și un concurent MTB-O la fiecare 2 minute.

Fiecare concurent / echipă va primi înaintea startului harta cu traseul corespunzător categoriei și o fișa de concurs. Pe harta vor fi marcate punctele de control (posturile) prin care concurentul trebuie să treacă și să ponteze fișa de concurs.

Punctele de control vor fi distribuite în pădurile Dumbrava Est (drumul spre Rășinari de la Hotel Hillton până la intersecția spre Cisnădioara) și Catrina (dealul împădurit dinainte de Cisnădioara venind dinspre Sibiu) partea din stânga a drumului care merge spre Cisnădioara.

Va exista un timp maxim de parcurgere a traseului pentru fiecare categorie.

Rezulatele se vor anunța la fața locului după încheierea timpului maxim al ultimului participant plecat de la start și vor fi postate ulterior pe site-ul asociației. De asemenea, lista cu toti participanții precum și timpii și posturile de control pontate vor fi disponibile pe site-ul www.turainnatura.ro.

Vor fi premiate primele 3 locuri la fiecare categorie în bani sau produse. Restul participanților vor primi diplome de participare.

Detalii despre calculul punctajelor, ora de start, intervalul între grupele de start, echipament obligatoriu, etc., cu alte cuvinte ”regulamentul concursului”, vor fi publicate in timp util de către organizatori pe site-ul www.turainnatura.ro.

Finanțatori/sponsori

Concursul de orientare turistică este posibil datorită suportului acordat de Primăria Sibiu prin intermediul Casei de Cultură a Municipiului Sibiu precum și al firmelor Boromir, Visma și Top Net.

Cum te poți înscrie!

Taxa de participare este de 30 de lei pentru cei care se înscriu până pe data de18.09 și 50 de lei după această dată.

Pentru categoria Family taxa de înscriere va fi de 10 lei per mebru al echipei.

Pentru înscriere folosiți contul IBAN: RO93 BTRL 0330 1205 W282 38XX
Banca Transilvania Sibiu, beneficiar : Asociaţiei Tură în Natură Sibiu.

Pentru inscriere dati click aici, sau daca vreti sa vedeti care este concurenta, aici.

 

Parteneri: