Excursie la Sadu cu elevii CN Samuel von Brukenthal - 6 octombrie 2012

articol scris de Raluca Rotariu

In data de 6 octombrie 2012, bobocii claselor a IX-a, de la Colegiului National “Samuel von Brukenthal”,  pasionati de ciclism, au avut prilejul de a se aventura intr-o excursie, care s-a intins pe doua zile. Bobocii au fost insotiti si de cativa elevi ai claselor a X-a si a XI-a, dornici de a pedala.

Elevii au fost intampinati in fata liceului, sambata dimineata la ora 9:30, de catre doi profesori insotitori si de unul dintre membrii Tura in Natura, BogdanTroanca. Excursia a avut ca scop initierea tinerilor liceeni in tainele pedalatului. Traseul ales  a fost unul de dificultate scazuta mergand pe ruta Sibiu – Cisnadioara – Cisnadie – Tocile – Sadu - Rau Sadului. Desi pe drum unii elevi au intampinat dificultati, nimeni nu a vrut sa renunte. Au existat si pante unde fetele au decis sa mearga pe langa biciclete, revenind insa in forta odata ajunse in varf.

Desi au existat diferite probleme tehnice, minore, pe parcursul excursiei, Bogdan a avut rabdarea sa ajute fiecare elev in parte sa isi aduca bicicleta inapoi in stare de functionare. Am avut si prilejul de a ne odihni si de a ne lasa mangaiati de soare luand mai multe pauze de-a lungul traseului nostru . Bobocii au avut astfel prilejul de a se cunoaste mai bine si de a-si impartasi impresiile despre prima lor tura cu bicicleta.

Ajunsi la tabara scolara Riu Sadului, grupul s-a impartit in doua. Baietii, spre deosebire de fete, nu au avut parte de niciun moment de odihna plecand impreuna cu Bogdan intr-o tura spre Gatul Berbecului. Desi unii dintre ei au abandonat pe parcurs, cativa tineri curajosi au reusit sa ajunga pana la Barajul de la Gatul Berbecului. Recompensa a constituit-o coborarea către tabăra unde erau așteptați de colegii lor. Ajunsi inapoi la tabara, baietii, plini de energie, au fost nerabdatori sa isi continue seara cu un meci de fotbal. Dupa activitatiile sportive a avut loc o sedinta organizatorica si masa de seara. Seara s-a incheiat cu dans si karaoke.

Ruta de intoarcere a fost putin schimbata, astfel ca duminica dimineata s-a pornit pe traseul Sadu - Rau Sadului – Tocile – Cisnadie - Sibiu. Dupa inca o zi placuta de mers pe bicicleta, o data ajunsi in Sibiu, bobocii s-au despartit de profesorii insotitori in cartierul Hipodrom.

 Astfel s-a incheiat cu bine inca o excursie de initiere in tainele mersului pe bicicleta pentru tinerii ciclisti de la liceul Samuel Brukental.

Poze din excursie gasiti AICI