Facem școală altfel – prin mișcare și creație

articol scris de Antonia Rogos

Din dorința de a sprijini inițiativa Ministerului Educației român membri Asociației Tură în Natură Sibiu s-au alăturat echipelor de cadre didactice și au coordonat o zi de activități sportive și creative la Școala Generală nr. 3, Cisnădie.

După semnarea parteneriatului cu școala, ziua de 5 aprilie 2012 a venit în fugă, iar noi am fost dornici să ne aflăm printre cei mici.

Începutul zilei ne-a supus unor probe dificile de organizare și adaptare (condiții meteo, copii absenți, simulare neanunțată de incendiu în școală), însă am reușit ca echipă să le facem față. Astfel că toate obiectivele au fost atinse la finalul zilei.

Programul nostru a debutat cu o prezentare a membrilor Tură în Natură, un energizer, formarea și înscrierea echipelor de copii pentru poligonul de biciclete. Poligonul a fost amenajat în incinta școlii. După ce fiecare echipă a trecut de linia de finish ne-am regrupat și am pornit o discuție pe marginea unor filmulețe despre reciclare. Am convenit cu toții că reciclarea este foarte importantă pentru omenire și pentru planeta noastră, iar noi suntem direct responsabili ca cetățeni. După discuții, elevii au primit o serie de materiale recilabile din care au fost rugați să creeze o bicicletă a viitorului așa cum și-o imaginează ei. Bicicletele au fost pe rând prezentate de către creatorii lor.

La finalul zilei am strâns împreună cu copiii materialele poligonului și cele ale atelierului creativ, apoi ne-am luat rămas bun, cu speranța că ne vom revedea la o următoare activitate.

Pozele de la eveniment pot fi vazute aici.