Inaugurarea traseului cicloturistic „Brukenthal – Țara Oltului”

Sâmbătă, 26 septembrie, începând cu ora 9.00, Asociația Tură în Natură Sibiu invită bicicliștii sibieni la inaugurarea traseului cicloturistic ”Brukenthal – Țara Oltului”. Bicicliștii vor pleca din parcarea din fața magazinului Hervis (Shopping City Sibiu), și vor urma traseul marcat cu litera C (de la cicloturism) de culoare albastră care străbate locuri pitorești din apropierea Sibiului.

Traseul cicloturistic ”Brukenthal – Țara Oltului” leagă în stil circuit două dintre orașele transilvănene în istoria cărora un loc important la avut Baronul Samuel von Brukenthal: Sibiu și Avrig. Traseul parcurge două dintre regiunile istorice și culturale din apropierea Sibiului, Podișul Hârtibaciului și Țara Oltului, dând bicicliștilor posibilitatea să întâlnească câteva obiective turistice, istorice, culturale sau naturale deosebite printre care linia ferată îngustă a Mocăniţei de pe Valea Hârtibaciului, Biserica Ortodoxă din Mohu (monument istoric), Biserica Evanghelică Maghiară din Săcădate, Palatul de vară al Baronului Samuel von Brukenthal de la Avrig, aria specială de protecție avifaunistică Podișul Hârtibaciului sau aria specială de protecție avifaunistică Piemontul Făgăraș.

Traseul este unul ușor din punct de vedere al dificultății și are o lungimea de 77 de km și o diferența de nivel de 460 m. Deoarece traseul este în proporție de 40% off-road recomandăm utilizarea bicicletelor tip mountain-bike și purtarea căștii de protecție pentru bicicliști.  

Traseul ”Brukenthal – Țara Oltului” este unul dintre cele cinci trasee de cicloturism pe care Asociația Tură în Natură Sibiu le-a marcat în cadrul proiectului ”Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!” finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Cele 5 trasee de cicloturism, pe care le-am marcat în intervalul 2014 – 2015, însumează peste 250 de kilometri de trasee noi, al căror scop este de a pune în valoare zonele turistice, istorice, culturale și naturale din împrejurimile Sibiului.