Inaugurarea traseului cicloturistic ”Mocănița – Valea Hârtibaciului

După o muncă susținută care a constat în identificarea traseului, marcarea lui, realizarea și montarea săgeților indicatoare precum și a panourilor informative, în data de 01 noiembrie vom inaugura traseul cicloturistic  ”Mocănița – Valea Hârtibaciului”.  Acesta este unul dintre cele 5 trasee de cicloturism pe care Tură în Natură le va marca în intervalul 2014 – 2015 în cadrul proiectului “Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!” finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România.

Traseul cicloturistic ”Mocănița – Valea Hârtibaciului”, care leagă în stil circuit Sibiul de localitățile de la intrarea în Valea Hârtibaciului, ne va da posibilitatea să întâlnim câteva obiective turistice, istorice, culturale sau naturale deosebite printre care linia ferată îngustă a Mocăniţei de pe Valea Hârtibaciului,  Biserica Evanghelică din Guşteriţa, Biserica Evanghelică din Caşolţ, Trovanţi din Caşolţ,  Biserica Cetate din Daia,  Pădurea Guşteriţa. 

Traseul străbate locuri deosebite din apropierea Sibiului, traversând păduri de stejar, pășuni și sate istorice, și ne va da posibilitatea să ne bucurăm de un peisaj deosebit tipic Podișului Hârtibaciului. Pe parcursul traseului vom organiza vizite la obiectivele turistice întâlnite de-a lungul lui.

Lungimea traseului este de 42 de km iar diferența de nivel de 620 m. Deoarece traseul este în proporție de 70% off-road recomandăm utilizarea bicicletelor tip mountain-bike precum și dotarea bicicletelor conform prevederilor legale. Recomandăm, de asemenea, purtarea căștii de protecție pentru bicicliști. 

Mulțumim încă o dată tuturor voluntarilor care ne-au ajutat la marcarea traseului dar și la realizarea săgeților indicatoare .