MARATONUL FĂGETULUI O PRIMĂ EXPERIENŢĂ COMPETIŢIONALĂ


Duminică, 27 aprilie am avut ocazia plăcută de a participa împreună cu colega mea de asociaţie Andreea Marina Cociuba la Maratonul Făgetului, din oraşul meu universitar Cluj Napoca. După o pauză competiţională îndelungată m-am hotărat pentru tura lungă de 70 km iar Andreea a participat la tura scurtă de 30 km. Fiind început de sezon am încercat acest traseu pentru a îmi testa forţele pentru provocarea de pe Postăvarul de la începutul lunii iunie. 

Aşteptându-mă la un traseu noroios, mai ales în zona de pădure, am rămas surprins, acesta fiind destul de uscat, putând fi rulat în mare viteză.

Startul s-a dat separat pentru cele 2 trasee iar în prima parte a urcării din Pădurea Făget concurenţii au fost destul de dispersaţi pentru a-şi desfăşura forţele.

A urmat un traseu foarte valonat într-o zonă geografică superbă din sudul Municipiului Cluj-Napoca, unde în studenţime făceam multe aplicaţii, având ca obiective Cheile Turenilor, Lacul Miceşti, Satul Miceşti, Vârful Peana şi multe altele, pe care le-am putut revedea din nou de pe bicicletă. Decizia a fost destul de grea pentru mine: să mă concentrez asupra traseului sau să admir peisajul din jur?

Pe traseul de 70 km s-a rulat în viteză ridicată , reuşind un timp de 4 ore şi 38 de minute, fără să fi simţit un efort foarte intens.  Această zonă deluroasă este ideală pentru concursurile de primăvară când la munte încă este frig.

Pe Andreea am intâlnit-o doar după concurs, ea fiind impresionată de ultima urcare de pe Golgota, care pe fond de oboseala poate fi foarte grea.  Traseul de 30 km a fost destul de dificil cu urcări si coborâri succesive. Andreea a scos un timp bun de 2 ore şi 38 minute, aflându-se  în prima jumătate din  clasamentul fetelor.

Pentru noi, membrii Tură în Natură Sibiu, a fost atât o experienţă ciclistă şi cicloturistică deosebită, având ocazia de a participa alături de aproximativ 800 de concurenţi. A fost o experienţă interesantă pe lângă densitatea mare de evenimente pe care o să le desfăşurăm şi la care o să participăm în anul 2014.