Maratonul Zapezii

Weekendul care a trecut, colegul nostru Razvan Morariu a luat startul la Maratonul Zapezii din Rasnov. Experienta traita de el in acest eveniment este descrisa mai jos:


2014-02-15 09.31.32.jpgIeri am fost la Râșnov, să fac ceva ce nu credeam că am să mai fac vreo dată și anume să particip la un maraton de stradă. Sincer să fiu nici nu am știut că este de stradă până nu am ajuns acolo. Maratonul se anunța, după cum spune și numele, pe zăpadă, una din cele mai bune suprafețe de alergat, mai ales dacă este un pic bătătorită. Șansa ca zăpada să fie bătătorită la maraton este mare, pentru că de obicei nu merg în primul eșantion, deci sunt avantaje și când nu ești primul. Socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, pentru că lipsa zăpezii, care a anulat concursuri internaționale, a făcut și la Râșnov din  Maratonul Zăpezii, maratonul asfaltului, noroiului și al gheții. Mai presărăm 1000m diferență de nivel și avem imaginea unei experiențe dureroase dar frumoase.

Înainte de maraton am făcut o poză cu un om legendar în rândul alergătorilor și care mi-a dat, dacă mai aveam nevoie, un imbold de motivație. Este vorba de Moș Ion, maratonist la 81 de ani. Pe lângă asta am alergat cot la cot cu Ilie Victor, care are la activ în 22 ani 170 de maratoane. Am aflat după finiș că unul dintre concurenți avea  de asemenea peste 100 de maratoane alergate, din păcate nu îi rețin  numele. Ce rețin este că undeva la km 20 la sfârșitul urcării am depășit un alergător, care părea să aibă dificultăți  i-am oferit o banană și o încurajare, pentru că știu din  propria experiență cât de mult contează așa ceva în momentele grele. Spre uimirea mea omul părea foarte calm și m-a refuzat elegant. Ulterior m-a depășit pe la km 35, deci chiar știa ce face, iar la finiș am aflat și de ce, experiența își spunea cuvântul. El știa când are și nu are rost să tragă, asta trebuie să mai învăț.

Aici găsești articolul complet.