Marșul ciclist în cadrul ''Săptămânii prevenirii criminalității''

Cu ocazia ''Săptămânii prevenirii criminalității'', reprezentanții Compartimentului de Prevenire și Analiză a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului Sibiu, alături de cei ai Asociației Tură în Natură au organizat un marș al cicliștilor pentru a atrage atenția asupra pericolelor la care sunt supuși bicicliștii în trafic.

La marșul ciclist, organizat în data de 3 octombrie, au participat alături de organizatori și reprezentanții asociației Papageno și 50 de elevi ai Colegiului Economic ''G. Barițiu'' și ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară ''Terezianium''. Cei peste 60 de participanți au pornit  din fața sediului IPJ Sibiu într-o tură cu bicicleta pe pistele din oraș. Drumul a fost deschis de o mașină a Polției Rutiere, care a asigurat trecerea în siguranță a bicicliștilor prin punctele principale de pe traseu (intersecții, sensuri giratorii, etc.). Scopul acestui marș a fost de a sensibiliza șoferii sibieni cu privire la prezența în trafic a bicicliștilor și drepturile pe care aceștia le au. 

La mijlocul turei a avut loc o acțiune de informare a șoferilor, în cadrul campaniei ''Respect pentru Bicicliști'', parte din proiectul  ''Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!'', finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. Elevii participanți la marș au împărțit fluturași cu reguli simple pe care șoferii ar trebui să le respecte pentru a evita accidentarea bicicliștilor. Cu această ocazie membrii Tură în Natură au oferit informații legate de respectarea bicicliștilor aflați pe pistele special destinate lor. Prin această campanie ne dorim să determinăm scăderea numărului de accidente în care sunt implicați bicicliști și să schimbăm percepția șoferilor față de bicicliști, în calitate de paticipanți la traficul din orașul Sibiu.