Noutăți de primăvară pentru bicicliștii sibieni

De săptămâna aceasta bicicliștii sibieni vor putea folosi noua intrare în Pădurea Dumbrava din Valea Aurie, porțiune care face parte din traseul cicloturistic ”Emil Cioran”, amenajată de membrii Asociației Tură în Natură.

Începutul acestui an, primăvăratic încă din primele zile ale sale, i-au deteminat pe membrii asociației Tură în Natură să se gândească la ce mai trebuie făcut ca bicicliștii sibieni să aibă o infrastructură potrivită pentru turele de bicicletă din 2014. De mai bine de o lună membrii asociației au discutat, au făcut planuri, au pregătit materialele necesare și în cele din urmă pe data de 8 Martie au purces la amenajarea intrării în Pădurea Dumbrava din Valea Aurie, porțiune care face parte din traseul cicloturistic ”Emil Cioran”.

S-au depus eforturi serioase pentru a amenaja acest pasaj în urcare cu o pantă de 10 grade, mai ales că a trebuit rezolvată problema trecerii peste un șanț și un canal de scurgere a apei. Soluțiile găsite au fost amenajarea a două podețe, unul din pământ și pietriș pentru trecerea peste șanțul de lângă drumul asfaltat și unul de lemn peste de canalul de scurgere a apei. Nivelarea pantei și acoperirea cu pietriș a fost o altă activitate realizată pentru amenajarea acestui pasaj.

Invităm bicicliștii sibieni să parcurgă traseul cicloturistic ”Emil Cioran” și așteptăm din partea lor puncte de vedere cu privire la bucata amenajată de membrii asociației la intrarea în Pădurea Dumbrava pe adresa de e-mail a asociației info@turainnatura.ro sau pe pagina de facebook www.facebook.com/turainnatura.

Ture faine!