“O Tură în Parc” - evenimentul de lansare al Asociaţiei Tură în Natură

Sâmbătă 7 mai, Asociaţia Tură în Natură Sibiu s-a lansat prin evenimentul “O Tură în Parc”, care s-a desfăşurat în Parcul Sub Arini, în zona stadionului Municipal, începând cu ora 12.00.

In ciuda vremii capriocioase de sâmbătă, lumea tot a iesit din casă la o plimbare prin parc unde au avut ocazia de a se întâlni cu membrii asociaţiei "Tură în Natură" şi de a încerca plăcerea pedalatului pe aleile Parcului Sub Arini.

Cei mai numeroşi dar şi cei mai entuziaşti au fost cei mici care s-au adunat deja cu o ora înainte de a începe evenimentul, marea majoritate din ei venind cu bicicletele proprii, fiind informaţi de pe internet despre "Tura prin Parc" organizată de noi. Categoric putem spune ca traseul tehnic "Marii Campioni de Mâine" pregătit pentru ei a avut cel mai mare succes în cadrul evenimentului, şi cu toate ca au fost porţiuni destul de solicitante şi pentru unii adulţi, copii s-au descurcat excelent în parcurgerea lui în întregime.Acest lucru ne bucură şi ne dă încrederea că Sibiul va avea parte de o nouă generaţie pasionată de această formă de mişcare pe care încercăm să o promovam în rândul publicului de toate vârstele.

Ideea principală a evenimentului este să sensibilizăm opinia publică şi tânăra generaţie pentru folosirea bicicletei în scopuri recreative şi sportive, să încurajăm creşterea numărului de utilizatori ai bicicletei şi lărgirea spectrului ei de utilizare precum şi să-i conştientizăm pe participanţi despre importanţa şi benefiicile activităţii sportive.

Încercăm, de asemenea, prin acţiunile noastre să ajungem la un respect reciproc între biciclişti şi pietoni şi să determinăm pe cât mai mulţi să folosească mai des acest mijloc comod şi ecologic de transport.

Pentru împlinirea scopului am pregătit nişte biciclete care au fost împrumutate gratuit celor care s-au arătat interesaţi să pedaleze chiar dacă nu aveau o bicicletă personală. Sperăm că cei care au încercat sâmbată pentru prima dată după o vreme îndelungată vor lua în considerare în viitor ideea de a se deplasa prin oraş mai mult cu bicicleta în locul maşinii.

Practic toate împrejurările actuale încurajează folosirea bicicletei şi avem şi norocul de a locui într-un oraş propice acestui mod de deplasare. Avem speranţa ca noile piste delimitate prin oraş să convingă cât mai multe persoane să renunţe la maşină pentru deplasări scurte iar cei care nu o pot face să acorde mai mult respect celor care fac asta pentru că mulţumită lor se mai găsesc locuri libere de parcare şi un aer mai puţin poluat.

În cadrul evenimentului am făcut şi un sondaj pentru a determina cum este văzută deplasarea cu bicicleta în Sibiu, ce i-ar încuraja dar şi ce îi reţine deocamdata pe cetăţeni să folosească bicicleta.Rezultatele acestor chestionare vor fi prezentate ulterior după ce vom aduna un număr concludent de răspunsuri.

 

Evenimentul nostru s-a încheiat cu o tură pe pista de biciclete din parc cu toţi participanţii veniţi la eveniment şi asta chiar înainte de venirea ploii. Cu toate ca noi plănuiam să stăm până seara, am reuşit să acoperim cu succes toate activităţiile propuse în două ore de eveniment. Am fost surpinşi de numărul mare de participanţi veniţi în ciuda vremii neprielnice şi sperăm că toată lumea s-a simţit bine. Ne-a bucurat foarte tare entuziasmul celor mici şi ca atare avem de gând să pregătim în curând înca un traseu pentru ei, de data asta mai lung şi mai solicitant.

Mulţumim tuturor celor care au participat la eveniment,  voluntarilor care ne-au ajutat în realizarea acestuia, mulţumim domnului Truţă Teodor pentru bicicletele puse la dispoziţie şi nu în ultimul rând multe mulţumiri firmei Carmolimp pentru ajutorul acordat fără care nu am fi făcut faţă

Vă aşteptăm şi la următoarele evenimente care le vom organiza!

Pentru a vedea toate pozele făcute la eveniment, accesaţi albumul nostru de poze:

https://picasaweb.google.com/turanatura/TuraInParc7Mai201102#