Prima întâlnire a Grupului de Lucru “Biciclist în trafic”

Asociaţia Tură în Natură Sibiu a demarat în luna mai, alături de partenerii săi  Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu şi Rotary Club Sibiu, implementarea proiectului „Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!”, finanţat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Proiectul se va desfăşura în perioada 1.05.2014 – 1.11.2015. Obiectivul principal al proiectului nostru este combaterea schimbărilor climatice şi îmbunătăţirea calităţii vieţii în cadrul comunităţii locale sibiene prin promovarea utilizării bicicletei ca mijloc de deplasare alternativ.

Una dintre activităţile principale ale proiectului o reprezintă organizarea grupului de lucru „Biciclist în trafic” la nivelul autorităţilor locale, al cărui scop este de a promova mersul pe bicicletă şi respectarea bicicliştilor în trafic. Grupul de lucru cu tematica mai sus amintită se va întâlni o dată la trei luni, timp de un an jumătate.

Prima întâlnire a grupului de lucru a avut loc joi 12 iunie, la sediul Primăriei Sibiu. La acest prim grup de lucru au participat 16 persoane, printre care s-au aflat alături de partenerii proiectului şi angajaţii Primăriei Sibiu, reprezentanţi ai bicicliştilor sibieni şi cei ai AJTS Sibiu. Moderatorul grupului de lucru a fost dl. Michael Engel, directorul Fundaţiei Heritas Sibiu. La această primă întâlnire tema abordată a fost „Problemele bicicliştilor sibieni”. Fiecare dintre cei prezenţi şi-a prezentat punctul de vedere pe acest subiect. Toate problemele indicate au fost grupate în 5 teme care vor constituie subiecte de discuţie pentru viitoarele întâlniri ale grupului de lucru:
- Siguranţa în trafic pentru biciclişti
- Infrastructură necesară deplasării cu bicicleta
- Regulamente/legislaţie care trebuie respectate atât de către şoferi cât şi de biciclişti
- Conştientizare/educaţie atât în rândul soferilor cât şi în cel al bicicliştilor prin sesiuni de informare a acestora
- Promovarea ciclismului şi a deplasării cu bicicleta prin acţiuni diverse

Toţi cei prezenţi au căzut de acord ca tema de discuţie a următorului grup de lucru, care se va organiza în luna septembrie a acestui an, să fie „Siguranţa în trafic pentru biciclişti”.