Invitatie la drumetie pe traseul Fraga

Asociaţia Tură în Natură Sibiu alături de Asociația Pensiunilor Agroturistice din Rășinari a marcat în 2017 două trasee de drumeție în zona localității Rășinari: traseul Fraga și traseul Călugărul.

Anul acesta Tură în Natură a refăcut marcajele de pe traseul Fraga și vă invită să descoperiți sau să redescoperiți acest traseu deosebit din împrejurimile localității Rășinari care străbate culmi montane impresionante cu căsuțe tradiționale înconjurate de livezi de cireși, păduri de pin, de stejar sau de mesteacăn, stâne și turme de oi.

Cele două trasee de drumeție sunt marcate în stil circuit și pornesc din Răşinari făcând legătura cu zona înaltă a munților Cindrel, pensiunile turistice de pe Valea Ștezii și cătunul Trăinei. Traseele sunt marcate cu semnul ”drumeț” de culoare verde pe traseul Fraga și mov pe traseul Călugărul. Noile trasee se adaugă celor trei trasee de drumeție și cicloturism din Rășinari și din împrejurimile sale marcate de Asociația Tură în Natură și Asociația Pensiunilor Agroturistice din Rășinari în 2016.

Cele două trasee de drumeție au fost marcate în cadrul proiectului ”Promovarea ciclismului și drumeției prin marcarea și amenajarea unor trasee turistice în zona localității Rășinari” finanțat prin Agenda Sportivă a Primăriei Rășinari 2017.