Sămbătă 7 mai: O Tură în Parc


Sâmbătă 7 mai, vom organiza un eveniment în Parcul Sub Arini prin care dorim să încurajăm sibienii de toate vârstele să iasa la o plimbare cu bicicleta pe aleile parcului. Pentru cei care nu au bicicleta dar vor să încerce şi să dezvolte aceasta placere le vom oferi noi una spre împrumut. Avem pregătite şi nişte trasee interactive pentru cei mici, dar aceştia vor trebui să vină însoţiţi de un adult care să-i supravegheze pe parcurs.

Locul de întalnire va fi in fata stadionului Municipal, lângă pista de biciclete începând cu ora 12.

Prin acţiunea aceasta încercăm şi să sensibilizăm opinia publică şi tânăra generaţie pentru folosirea bicicletei în scopuri recreative şi sportive şi să încurajăm creşterea numărului de utilizatori ai bicicletei şi lărgirea spectrului ei de folosire şi de a-i conştientiza pe participanţi despre importanţa şi benefiicile activităţii sportive.

Încercăm totodată să facem un apel la mai multa toleranţă din partea trecătorilor şi să atragem atenţia despre rolul pistei roşii din parc încercând să ajungem la respect reciproc biciclişti-pietoni, pentru că parcul e suficient de mare iar pista destul de lată ca să avem loc cu toţi, respectând prioritatea celor care se deplasează cu viteza puţin mai mare.

Fiind şi primul eveniment organizat de noi, profităm de ocazie pentru a ne prezenta asociaţia şi scopurile ei.