Școala Altfel cu Tură în Natură

Echipa Tură în Natură s-a implicat și anul acesta în programul „Şcoala Altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun!” alăturându-se în ziua de 11 aprilie elevilor clasei a II- a- B din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 20 Sibiu și a învățătoarei lor d-na Cornelia Pinoșanu.

În cadrul acestei acțiuni echipa formată din Cristina Pinoșanu, Mihai David, Răzvan Morariu și Mihai Proca a coordonat o zi de activități sportive și creative dedicate micilor elevii. Ziua nu se anunța a fi prea frumoasă, dar nici noi și nici copii nu ne-am lăsat descurajați de ploaie. Programul nostru a început cu o scurtă prezentare a echipei Tură în Natură după care elevii au fost împărțiți pe echipe de câte doi copii care au fost implicați într-un concurs de întrebări educative legate de mersul pe bicicletă, echipament și siguranță dar și despre beneficiile acesteia. După o scurtă pauză am continuat cu un exercitiu de creație liberă, copiii dând frâu liber imaginației și construind din diferite materiale, puse la dispoziție de organizatori, mini-biciclete.

Highlight-ul zilei a fost poligonul de biciclete amenajat în sala de sport. Copiii au fost mai mult decât încântați să parcurgă cu propriile biciclete circuitul pregătit de echipa Tură în Natură. Totul s-a desfășurat sub formă de concurs, pe două categorii, fete și băieți. Cei 14 elevi participanți au parcurs în 3 runde, contracronometru, circuitul stabilit. Pe parcursul traseului au avut de depășit și diverse obstacole pentru care au primit bonusuri sau penalizări la timpii parcurși. Cei mai buni timpi obținuți în urma celor trei runde au dat câștigătorii concursului. La final, a avut loc o mini ceremonie de premiere și nelipsita poză de grup. Ne-am luat rămas bun de la elevii clasei a II-a B de la Școala 20 cu speranța că ne vom revedea și la anul la fel de voioși și plini de viață.

Pozele de la eveniment pot fi văzute aici:

https://picasaweb.google.com/104033750718969834557/ScoalaAltfelCuEleviiC...