Ski de tura nocturn

articol scris de Antonia Rogos
 
Nimic nu îmbucură mai mult posesorii de schiuri decât un strat de zăpadă consistent. Dacă la acesta adaugi prieteni, frontale si un ceai cald la capatul traseului, lucrurile devin cu adevărat speciale. 

Specială a fost şi această ieşire propusă de fam. Voinescu, reprezentanţii magazinului Explorer Sibiu, la care membri Tura in Natura au fost prezenti. Despre ce fel de iesire este vorba? Schi de tură pe timpul nopţii, pornind din Păltiniş către Cabana Muncel (Munţii Cindrel). 

Pe data de 23 februarie 2013, ora 18:45, un număr destul de impresionant de maşini accelerau îndreptându-se către locul întâlnirii. La ora 19:00, participanţii se echipau în grabă spre a nu rata poza de grup. Ora 19:15 ne găseşte gata echipaţi, urcând în şir indian pe traseul propus de organizatori.    

 

Se anunţa a fi o seară frumoasă şi aşa a fost. Energia frontalelor nu a fost risipită, căci luna şi stelele şi-au făcut simţită prezenţa transformând decorul în argint pur. Şi vântul şi-a dorit să se facă cunoscut, drept dovadă i-am simţit cu toţii atingerea îngheţată.

"Muncel by night" (după cum au numit organizatorii evenimentul) s-a dovedit a fi o iniţiativă deosebită ce a bucurat comunitatea schiorilor de tură sibieni. Gradul de dificultate al traseului a permis prezenţa şi unor novici intr-ale schiului de tură, ceea ce duce la perpetuarea acestui sport deosebit. 

 
Prin aceste cuvinte dorim să mulţumim organizatorilor pentru invitaţie. Asociaţia Tură în Natură participă şi susţine astfel de activităţi sportiv-recreative spre binele comunităţii în care trăim.