Tură în Natură la Festivalul Culturii Montane

Echipa Tură în Natură a luat parte sâmbătă, 18 mai, la prima ediție a Festivalului Culturii Montane ”2535” (înălțimea vârfului Negoiu), eveniment desfășurat în localitatea Porumbacu de Sus, la poalele munților Făgăraș. Tematică festivalului a fost una inedită prin care organizatorii au încearcat să aducă laolaltă toate elementele culturii montane, de la tradiții, gastronomie, educație și nu în ultimul rând sport.

Echipa formată din Diana, Răzavn, Alex și Mihai  s-a pornit dis de dimineață pentru a ajuge și amenaja standul și traseul de biciclete gîndit de Alex pentru acest eveniment. La puțin timp după ce am reușit să terminăm amenajarea, forfota era în toi, copii aduși cu microbuzele din satele din zonă zburdau și erau deja foarte curioși ce punem la cale.

Am organizat astfel un concurs de biciclete care presupunea parcurgerea unui traseu cu obstacole de către cei mici. Tinerii de astăzi, campionii la ciclism de mâine, au participat la concursul organizat de noi cu entuziasmul lor caracteristic. Au putut astfel să își testeze echilibrul si abilitățile tehnice sub îndrumarea atenta a lui Alex care i-a ajutat cu sfaturi și o mână de sprijin când erau gata gata să cadă. Mihai a gestionat partea de “înscrieri”, Diana a fost fotograful oficial  iar Răzvan a cronometrat  concursul.  Au luat parte în jur de 40 de copii iar primii trei clasați la băieți au primit premii în echipamente și materiale marca ATINS. Nu am uitat nici fetele, dar pentru că au fost în număr mai mic, la categoria lor a fost premiat doar locul întâi.

 

Mulțumim pe această cale organizatorilorAsociația Județeană de Turism Sibiu, Biblioteca ASTRA Sibiu și Primăriei Porumbacu pentru ocazia oferită de a  ne adresa prin acest gen de eveniment copiilor din satele Țării Oltului.

Mai multe fotografii pot fi vizualizate AICI.