Ture propuse

 • Traseul de drumetie ”Fraga - Valea Caselor”

  Peisaje montane impresionante, căsuțe tradiționale înconjurate de livezi de cireși așezate în vârf de munte, păduri de pin, de stejar sau de mesteacăn, stâne și turme de oi sunt recompensa celor care străbat traseul de drumetie Fraga - Valea Caselor.

  citeşte mai mult »

 • Traseul de drumeție ”Călugăru - Valea Ștezii”

  Traseul de drumeție ”Călugăru - Valea Ștezii” ajunge în zona înaltă a Munților Cindrel, în apropiere de cătunul Trăinei dar și în zona pensiunilor turistice de pe Valea Ștezii.

  citeşte mai mult »

 • Inaugurarea traseelor de bicicletă și drumeție din jurul Rășinariului

  În contextul în care Mărginimea Sibiul are un potențial turistic deosebit, Asociaţia Tură în Natură alături de Asociația Pensiunilor Agroturistice din Rășinari și Asociația Națională a Salvatorilor Montani din România vă invită la o nouă tură de biciclete pe traseele de bicicletă marcate în acest an în zona localității Rășinari, care va porni sâmbătă 19 noiembrie 2016, începând cu ora 10.00 din fața Stadionului Municipal din Sibiu. Participanții vor urma pista de biciclete spre Rășinari, vor poposi în centrul localității unde vor vizita Muzeul de Etnografie și vor parcurge traseul ”Emil Cioran” ce are ca punct central cătunul Trăinei, un Muzeul al Satului viu. 

  citeşte mai mult »

 • Invitație la pedalat pe traseul ”Drumul Sașilor - Măgura Cisnădiei”

  Sâmbătă 24.10 vă invităm în Parcul Sub Arini în fața stadionului Municipal să pornim la ora 9.30 într-o tură pe biciclete pe traseul cicloturistic ”Drumul Sașilor - Măgura Cisnădiei”.

  citeşte mai mult »

 • Inaugurarea traseului cicloturistic „Drumul Sării – Țara Secașelor”

  Sâmbătă, 10 octombrie, începând cu ora 9.00, Asociația Tură în Natură Sibiu invită bicicliștii sibieni la inaugurarea traseului cicloturistic ”Drumul Sării – Țara Secașelor”. Bicicliștii vor pleca din Piața Mică, din fața Casei Artelor (lângă Podul Minciunilor) și vor pedala pe vechiul ”Drum al Sării” ce urma ruta Ocna Sibiului – Rusciori – Mag – Amnaș – Apoldu de Jos.

  citeşte mai mult »

 • Inaugurarea traseului cicloturistic „Brukenthal – Țara Oltului”

  Sâmbătă, 26 septembrie, începând cu ora 9.00, Asociația Tură în Natură Sibiu invită bicicliștii sibieni la inaugurarea traseului cicloturistic ”Brukenthal – Țara Oltului”. Bicicliștii vor pleca din parcarea din fața magazinului Hervis (Shopping City Sibiu), și vor urma traseul marcat cu litera C (de la cicloturism) de culoare albastră care străbate locuri pitorești din apropierea Sibiului.

  citeşte mai mult »

 • SICILIA PE BICICLETA

  Colegul nostru Daniel Costea a realizat la sfârșitul lunii ianuarie 2015 o expediție cicloturistică pe meleagurile însorite ale Siciliei. Îl lăsăm mai departe să ne prezinte experiența deosebită trăită în cursul acestui tur ciclist al Siciliei:

  citeşte mai mult »

 • Drumetie pe traseul cicloturistic ''Magura Cisnadiei''

  Va invitam luni, 1 decembrie intr-o tura de drumetie pe traseul cicloturistic ''Magura Cisnadiei''.

  citeşte mai mult »

 • Bicicliștii sibieni au învins!

  Sâmbătă dimineață, în ciuda vremii mohorâte, aproape 100 de bicicliști sibieni au luat cu asalt Biserica Evanghelică Fortificată din cartierul Gușterița, care a capitulat în scurtă vreme în fața unui număr atât de mare de luptători pe două roți

  citeşte mai mult »

 • Tură de recunoaştere pe traseul Valea Hârtibaciului

  Vremea bună care s-a anunțat duminică 29 iunie ne-a convins să organizăm prima tură de biciclete pe anul acesta. Traseul propus a pornit din Piața Mare şi a continuat pe ruta Biserica Evanghelică Guşterița, Adăpostul de Câini, Dealul Dăii, Bungard, Mohu, Valea Hârtibaciului, Caşolț, Daia, Nou, Pădurea Guşteriței şi retur Sibiu. Acesta este unul dintre cele 5 trasee de cicloturism pe care Tură în Natură le va marca în intervalul 2014 – 2015 în cadrul proiectului "Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!”, finanţat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania".

  citeşte mai mult »

 • Țara Secașelor pe bicicletă

  Asociația Tură în Natură vă invită la o excursie coordonată și gândită de AJTS (Asociația județeană de turism)

  citeşte mai mult »

 • Schi de Tură în Natură pe vârful Bătrâna

  Un An Nou plin de Ture in Natura va uram tuturor!  Da, stim ca vine cam tarziu urarea dar vremea nehotarata din ultimele saptamani ne-a impiedicat sa anuntam ture pe care planuiam sa le facem. Asta pentru ca, in timpul saptamanii, pregateam talpa schiurilor, uitandu-ne pe geam cum ninge, ca apoi in weekend sa iesim la o plimbare cu bicicleta pe un soare de primavara prematura, urmand a ne intoarce acasa udati de o ploaie rece de toamna tarzie.

  citeşte mai mult »

 • Inaugurare cu succes a circuitului cicloturistic ”Emil Cioran”

  Sâmbătă 9 noiembrie 2013, ora 10.00, Parcul Sub Arini, în fața Stadionului Municipal. Zi neașteptat de călduroasă de noiembrie, soare, nici o adiere de vânt. O mulțime de peste 100 de bicicliști, de toate vârstele, așteaptă cu nerăbdare să pornească în tura de inaugurare a circuitului cicloturistic ”Emil Cioran”.

  citeşte mai mult »

 • TURUL ŢĂRII SECAŞELOR 2013, O PRIMĂ EDIŢIE REUŞITĂ

  Ţara Secaşelor reprezintă un teritoriu cultural – istoric mai puţin cunoscut, cu trasee cicloturistice deosebite ce traversează sate vechi de tip ecomuzeu. Tura pe biciclete a Țării Secașelor organizată de Asociația Tură în Natură Sibiu în perioada 26 – 27 octombrie, a cuprins un teritoriu mai mare în care am putut pedala în condiții ideale pe traseele de off-road din zonele de deal ale acestei microregiuni.

  citeşte mai mult »

 • Lansarea traseelor de cicloturism din Dealul Gușteriței

  Sâmbătă, 5 octombrie, a avut loc un nou eveniment important pentru Asociația Tură în Natură – lansarea traseelor de cicloturism care străbat Dealul Gușteriței. Cele trei trasee de bicicletă identificate de membrii asociației vor oferi celor care practică cicloturismul, atât avansați cât și începători, posibilitatea de a descoperi locuri noi cu elemente naturale, culturale și istorice deosebite aflate la o aruncătură de băț de Sibiu.

  citeşte mai mult »

 • Traseul Emil Cioran

  Traseul cicloturistic ”Emil Cioran” oferă bicicliştilor o variantă sigură şi plăcută de a ieşi din oraş către zonele înconjurătoare, feriţi de circulaţia auto. De-a lungul traseului sunt întâlnite câteva obiective turistice deosebite printre care Rezervația Naturală ”Dumbrava Sibiului”, Schitul Rășinari, Casa Memorială ”Emil Cioran” sau Cetatea Cisnădioarei.

  citeşte mai mult »

 • Tura de recunoastere pe traseul “Emil Cioran”

  In dimineata zilei de 9 martie , membrii asociatiei Tura in Natura au organizat o iesire cu bicicletele pe traseul “Emil Cioran”, marcat in anul 2012, pentru o evaluare a starii traseului si gasirea unei variante de continuare a acestuia. Cu aceasta ocazie, am incercat sa aflam parerea participantilor la tura despre dificultatea traseului dar si despre varianta de intoarcere identificata.

  citeşte mai mult »

 • 2 martie 2013- Intâmpinarea primăverii pe biciclete

  Sâmbăta, 2 martie a venit momentul să întâmpinam primăvara în cel mai potrivit mod de deplasare pentru acest sezon. Cu toate ca gândul de a ne desparți în curând de zăpada, ne-a întristat pentru  că înseamnă  să lăsăm schiurile de tură deoparte, invitația din partea elevilor de la liceul Brukenthal  a venit  la cel mai potrivit timp și ne-a convins sa ieșim la o tura cu bicicleta.

  citeşte mai mult »

 • Ski de tura nocturn

  Nimic nu îmbucură mai mult posesorii de schiuri decât un strat de zăpadă consistent. Dacă la acesta adaugi prieteni, frontale si un ceai cald la capatul traseului, lucrurile devin cu adevărat speciale.

  citeşte mai mult »

 • ANDALUZIA PE BICICLETĂ (iarna 2013)

  În ultimii ani, pentru mine Spania e devenit principala destinaţiei cicloturistică din timpul iernii, astfel după mai multe pregătiri în data de 31 ianuarie, anul acesta, am plecat cu avionul din Bucureşti spre Malaga, unde peste o lună de zile am realizat aproximativ 2000 de km cu bicicleta mea de trekking, vizitând o bună parte din Regiunea Autonomă Andalucia, in special Provincia Malaga.

  citeşte mai mult »

 • Cucerirea Cindrelului pe bicicleta - 3 noiembrie 2012

  Sambata, 3 noiembrie 2012, am stabilit spontan sa facem o tura pe bicicleteprin muntii Cindrel. Spunem spontan deoarece temperaturile scazute care erau anuntate ne-au cam pus pe ganduri daca sa pornim sau nu in tura, iar pe cativa dintre noi i-a convins din start sa ramana acasa.

  citeşte mai mult »

 • Tură spre satul Toparcea. Cum a fost?

  Sambata 27.10, inaintea orei 9.30, biciclistii sibieni si nu numai au inceput sa apara unul cate unul in parcul Sub Arini de unde avea sa inceapa Tura spre satul Toparcea.

  citeşte mai mult »

 • Invitatie la pedalat: Sambata 27.10 Tura spre satul Toparcea

  La sfarsit de sezon ne-am propus sa venim cu o tura originala intr-un sat deosebit din Tara Secaselor, Toparcea. Intreg traseul are doar 50 de km si este mai mult de off-road.

  citeşte mai mult »

 • Tura in Natura pe biciclete la Saliste 20-21 octombrie

  In data de 20-21 octombrie, colegii nostrii Alex Barbor si Bogdan Troanca au luat parte la o mini-excursie de 2 zileorganizata pentru elevii claselor a VII-a si a VIII-a  de la Liceul “Samuel von Brukenthal” din Sibiu. Cei doi reprezentanti ai Asociatiei Tura in Natura Sibiu s-au alaturat celor 44 de elevi si doi profesori ai liceului sibian.

  citeşte mai mult »

 • TURĂ ÎN NATURĂ PE CULMEA PORUMBELULUI

  Joi, 13 septembrie, doi membrii ai asociației Tură în Natură au urcat în șaua bicicletelor pentru a da piept cu o nouă provocare: parcurgerea Culmii Porumbelului într-o după amiază. Fugiți fiecare pe furiș de la serviciu sau de la treburile gospodărești, ne-am întâlnit la ora 14.30 la intrarea în orașul Săliște, punctul de pornire al turei noastre de o zi în natură.

  citeşte mai mult »

 • TURUL MUNŢILOR CINDREL - 210 Km, într-o zi şi jumătate

  Despre Munţii Cindrel se poate spune, în primul rând, că sunt ciclabili în proporţie de 100 %, orice pasionat de ciclism putând ajunge  până pe Vârful Cindrel la 2244m. După ce în ultimii doi am realizat tot felul de incursiuni pe toate văile şi potecile de culme, la sfârşit de sezon m-am gândit de realizez o tura în jurul lor, pe marginea acestora.

  citeşte mai mult »

 • Duminica 29 iulie - Nordul judetului vazut din saua bicicletei

  Duminica dimineata vremea frumoasa ne-a indemnat spre o noua tura de bicicleta. Desi in numar mai mic, am pornit din nou la drum intr-o tura prin nordul judetului. Planul pentru aceasta tura ni-l facusem din timpul saptamanii insa mai asteptam si o confirmare din partea vremii.

  citeşte mai mult »

 • Tura eco-turistica pe Valea Hartibaciului

  Sambata, 7 iulie, membrii Asociatiei Tură în Natură impreuna cu prietenii lor pasionati de ciclism au pornit intr-o tura de 2 zile, pe parcursul a 150 km, pe Valea Hartibaciului si intoarcere pe valea fagarasana a Oltului.

  citeşte mai mult »

 • Tura eco-turistica pe biciclete la Bruiu 7-8 iulie

  Asociatia Tură în Natură va invita sambata 7 iulie la o tura ecoturistica pe biciclete de 2 zile spre localitatea Bruiu. Traseul pe care il vom parcurge va include portiuni din traseul cicloturistic marcat de Asociatia Mioritics in aceasta toamna pe Valea Hartibaciului.

  citeşte mai mult »

 • Ski de Tura la Balea 11.04.2012

  Miercuri, 11.04.2012, a fost o zi însorită de primăvară în care trei dintre membri Tură în Natură, Alex Barbor, Mihai Proca și Vlad Crăciun, au plecat cu voie bună dimineața devreme spre un tărâm de vis, Bâlea Lac, pentru o ultimă tură pe schiuri pe anul acesta.

  citeşte mai mult »

 • Întâmpinarea primăverii pe 2 roţi. Tură spre Vurpăr

  Duminică dimineaţa, 18 martie 2012,  un grup mare de biciclişti a acaparat privirile trecătorilor în marşul lor spre oraşul Agnita. Impresionant a fost nu marca sau tipul bicicletelor, nici echiparile acestora, ci numărul celor ce participau la aceasta excursie.

  citeşte mai mult »

 • Invitatie la tura cu bicicleta duminica 18.03.2012

  Duminica 18.03 va invitam la o prima tura pe bicicleta din anul acesta, ce are ca destinatie localitatea Vurpar, unde au fost asezati primi sasi din zona Sibiului.

  citeşte mai mult »

 • Luni 18 aprilie 2011 - Tură spre Paltiniş cu elevii CN Brukenthal

  Luni am profitat de vremea frumoasă şi de prima zi de vacanţă a elevilor de la colegiul Brukenthal pornind într-o tură spre Păltiniş.

  citeşte mai mult »