3,5%

Sibiu- UnDa Verde pentru Biciclete!

Stiri

 • Proiectul ”Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!” la final

  Asociaţia Tură în Natură Sibiu a încheiat la finalul lunii aprilie 2016, proiectul „Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!”, finanţat prin Granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Proiectul a fost implementat în perioada 1.05.2014 – 30.04.2016 în parteneriat cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu – Serviciul Rutier, Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu şi Asociaţia Rotary Club Sibiu. Obiectivul principal al proiectului a fost combaterea schimbărilor climatice şi îmbunătăţirea calităţii vieţii în cadrul comunităţii locale sibiene prin promovarea utilizării bicicletei ca mijloc de deplasare alternativ.

  citeşte mai mult »
 • Modele de bună practică norvegiene în promovarea mersului pe bicicletă ca mijloc de luptă împotriva schimbărilor climatice

  În perioada 7 – 13 martie 2016 o echipă formată din reprezentanți ai Asociației Tură în Natură Sibiu, Serviciului Rutier al IPJ Sibiu, Agenției pentru Protecția Mediului Sibiu și ai Serviciului de Administrare a Domeniului Public și Privat al Primăriei Sibiu se vor deplasa în orașul norvegian Stavanger pentru pentru schimb de experiență cu insituții similare din Norvegia pe tema promovării mersului pe bicicletă ca modalitate de luptă împotriva schimbărilor climatice. Echipa proiectului va avea întâlniri cu reprezentanți ai Primăriei orașului Stavanger, reprezentanți ai Poliției Rutiere din Stavanger, ONG-uri locale și o agenție de turism locală care are tururi de bicicletă în oferta sa turistică.

  citeşte mai mult »
 • Povestea unei ture epice Drumul Sării - Țara Secașelor

  Cum poate fi o tură pe biciclete “de poveste” și încă cum poate ajunge aceasta epică? Stați să vă spun.

  Ultimul mesaj lansat de Tură în Natură în mediul virtual pentru următoarea lor tură de biciclete suna așa:”Nu uitați de tura de inaugurare a traseului Drumul Sării - Țara Secașelor de sâmbătă 10 octombrie, cu plecare la ora 9.30 din Piața Mică. Sloganul acestei ture va fi: ”fie vremea cât de rea, tot la gulașul lui Dani mi-e mintea”.

  citeşte mai mult »
 • Infrastructură nouă pentru bicicliștii sibieni

  În luna octombrie am reușit să finalizăm una dintre activitățile importante ale proiectului ”Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!”, prin care au fost montate 20 de rastele noi de biciclete în orașul Sibiu. Fiecare dintre cele 20 de rastele de biciclete au câte 6 locuri ceea ce înseamnă 120 de locuri noi de parcare pentru bicicliștii sibieni.

   

   

  citeşte mai mult »
 • Tură în Natură pe traseul cicloturistic ”Brukenthal – Țara Oltului”

  Tura (în natură) din 26.09.2015 și-a propus, și cred a reușit, să ofere participanților mai mult decât o simplă plimbare cu bicicleta, mai mult chiar decât un traseu cicloturistic (care pe ruta aleasă este absolut fantastic), mai mult chiar decât poate ceea ce au așteptat participanții și organizatorii - și anume un SPIRIT absolut senzațional care a străbătut precum un fior pe cei care au venit (nu zic “s-au încumetat” pentru ca asta i-ar transforma pe cei prezenți în eroi iar pe cei absenți în mocofani - ceea ce nu e cazul în niciuna din categorii).

  citeşte mai mult »
 • Angajam asistent proiect

  Asociația Tură în Natură Sibiu vă invită să vă depuneți candidatura în vederea ocupării postului Asistent Proiect în cadrul proiectului RO2013_C3_013 “Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!”.

  citeşte mai mult »
 • Campania ”Bicicleta Verde” a avut ecou

  Începând din luna noiembrie 2014 Asociația Tură în Natură a inițiat Campania ”Bicicleta Verde” în cadrul proiectului ”Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete”, finanțat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România. Până în prezent au fost organizate workshop-uri în cadrul a 5 instituții și autorități publice locale la care au participat 67 de angajați și în 6 firme locale la care au participat 68 de angajați. Scandia Food a fost una dintre firmele unde am organizat unul dintre workshop-uri, ocazie cu care am discutat cu 15 angajații ai acestei firme despre problemele care îi împiedică să vină cu bicicleta la serviciu.

  citeşte mai mult »
 • Câștigătorii primei etape a concursului ''Bicicliști împotriva schimbărilor climatice''

  Vă mulțumim tuturor pentru participarea la concursul ''Bicicliști împotriva schimbărilor climatice''.

  citeşte mai mult »
 • Campania ''Biciclist în trafic'' la jumatate de drum

  Campania ''Biciclist în trafic'', ce se desfășoară în școlile și liceele sibiene, a ajuns astăzi, o data cu prezentarea susținută la Liceul Tehnologic ”Avram Iancu” Sibiu, la jumătate de drum. 

  citeşte mai mult »
 • Proiectul Sibiu- UnDa Verde pentru Biciclete la sfârșit de an 2014

  Asociația Tură în Natură implementează de 8 luni proiectul "Sibiu - UnDa Verde pentru Biciclete!" finanţat prin granturile SEE 2009-2014, în cadrul Fondului ONG în România. 

  citeşte mai mult »
 • Conferința PRO VELO XI la final: DEZVOLTAREA BICICLISMULUI ÎN ROMÂNIA

  Asociația Tură în Natură Sibiu a participat în perioada 14-16 noiembrie 2014, la Brașov, la  cea de-a 11-a conferință națională de cicloturism, biciclism urban și promovarea bicicletei - PRO VELO XI, organizată de Clubul de Cicloturism "Napoca" (CCN) sub egida Federației Bicicliștilor din România (FBR).

  citeşte mai mult »
 • Campania educativă ”Biciclist în trafic” în școlile și liceele sibiene

  La jumătatea lunii octombrie, după ce elevii s-au acomodat deja cu noul an școlar,  am considerat oportun să dăm startul campaniei educative ”Biciclist în trafic” în școlile și liceele sibiene.  

  citeşte mai mult »
 • Marcarea traseului de cicloturism ”Mocănița – Valea Hârtibaciului”

  Vineri și sâmbată, 3-4 octombrie 2014, au avut loc mai multe acțiuni de marcare a viitorului traseu de cicloturism care va străbate Valea Hărtibaciului în partea ei finală, înainte de vărsarea acestui râu în Cibin.  

  citeşte mai mult »
 • Cea de-a doua întâlnire a grupului de lucru ”Biciclist în trafic”

  Pe 23.09.2014 a avut loc cea de-a doua întâlnire a grupului de lucru cu tema ”Biciclist în trafic din cadrul proiectului „Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!”, finanţat prin Granturile EEA 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG. 

  citeşte mai mult »
 • Simularea unui accident în cadrul campaniei ”Respect pentru Bicicliști”

  Vineri, 12.09.2014, Asociaţia Tură în Natură a desfășurat o a doua acțiune în cadrul campaniei ”Respect pentru Bicicliști” care a constat în simularea unui accident auto în care a fost implicat un biciclist.

  citeşte mai mult »
 • Prima acţiune de informare din cadrul campaniei “Respect pentru biciclişti”

  Pe data de 03.09.2014,  Asociaţia Tură în Natură Sibiu a organizat prima acţiune în cadrul campaniei de informare “Respect pentru biciclişti” desfăşurată în colaborare cu reprezentanţii Serviciului Poliţiei Rutiere Sibiu, parteneri în cadrul proiectului “Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!”, finanţat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

  citeşte mai mult »
 • Prima întâlnire a Grupului de Lucru “Biciclist în trafic”

  Asociaţia Tură în Natură Sibiu a demarat în luna mai, alături de partenerii săi  Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Sibiu, Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu şi Rotary Club Sibiu, implementarea proiectului „Sibiu – UnDa Verde pentru Biciclete!”, finanţat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania. Proiectul se va desfăşura în perioada 1.05.2014 – 1.11.2015. Obiectivul principal al proiectului nostru este combaterea schimbărilor climatice şi îmbunătăţirea calităţii vieţii în cadrul comunităţii locale sibiene prin promovarea utilizării bicicletei ca mijloc de deplasare alternativ.

  citeşte mai mult »

Finantatori

Parteneri

Proiect finantat prin granturile SEE 2009-2014, in cadrul Fondului ONG in Romania.

Continutul acestui website nu reprezinta in mod necesar pozitia oficiala a granturilor SEE 2009-2014. Intreaga raspundere asupra corectitudinii si coerentei informatiilor prezentate revine initiatorilor website-ului.

Pentru informatii oficiale despre granturile SEE si norvegiene accesati www.eeagrants.org.

Pentru informatii despre Fondul ONG in Romania accesati www.fondong.fdsc.ro.